• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Svensk seger i stafetten

De svenska herrarna fullbordade den svenska succédagen med en seger i skidskyttestafetten – vilket var den första segern på nio år. – Det känns otroligt, man tror inte att det är sant, säger Fredrik Lindström till SVT Sport.

Damstafettlaget kom på pallen för första gången på sju år. Herrarna ville inte vara sämre och vann sin stafett.

Martin Ponsiluoma, Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson gav Fredrik Lindström ett bra utgångsläge i den tredje och sista växlingen. Tvåa, drygt 30 sekunder bakom Italien.

Inför det sista skyttet hade Lindström kommit ikapp italienaren och de stod sida vid sida på skjutvallen. Lindström sköt snabbt, och fullt – samtidigt som Italien bommade. Lindström kunde köra först över mållinjen för första gången sedan 2009.

– Det känns otroligt, man tror inte att det är sant, säger Fredrik Lindström till SVT Sport.

Väderförhållandena under stafetten var allt annat än enkla.

– Det var väldigt svåra förhållanden i dag. Min sträcka var väl helt okej, jag tror att de andra killarna hade det mycket svårare, säger Martin Ponsiluoma till SVT Sport.

– Det var bara en vägg i liggande skyttet, jag såg ingenting, säger Jesper Nelin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer