Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Martin Ponsiluoma sköt en straffrunda på Stockholms stadion. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Svenska lagen sköt bort segerchansen på Stockholms stadion

Uppdaterad
Publicerad

Skidskyttekampen på Stockholms stadion blev inte en svensk succé.

Sveriges båda lag i singelmixedstafetten hade inte siktena inställda helt rätt på hemmaplan och sköt bort topplaceringarna.

Åtta lag gjorde upp på Stockholms stadion där en sträcka innebar två varv runt löparbanan innan varje skjutning. Sverige hade två lag med och det var laget med Elvira Öberg och Martin Ponsiluoma som var bäst.

Efter två skytten såg Elvira Öberg till att laget var i ledning. Men i det tredje skyttet blev det en straffrunda för Martin Ponsiluoma, så då sjönk laget ner till femte plats.

Bakom Ponsiluoma var Sebastian Samuelsson (som tävlade med Mona Brorsson) då han också tvingades till en straffrunda i sitt första skytte för dagen.

”Hade lite extra anspänning”

Efteråt berättade Ponsiluoma att den speciella tävlingen med cirka 10 000 åskådare bidrog till högre nervositet.

– Man hade lite extra anspänning eftersom man inte har gjort en sådan här tävling tidigare, säger Martin Ponsiluoma.

Öberg/Ponsiluoma höll sig på femte plats fram mot slutet, en dryg halvminut bakom ledande Norge (med Juni Arnekleiv och Vetle Sjåstad Christiansen).

I sista skyttet tog sig Ponsiluoma förbi Österrike och kom på fjärde plats, endast sex sekunder från en pallplats. För Brorsson och Samuelsson blev det sjätte plats i mål.

Det norska laget höll för pressen och vann tävlingen framför Tyskland och Frankrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.