Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se sekunddramat som avgjorde sprinten i Österrike. Foto: SVT

Sebastian Samuelsson slagen av ”fel” Bö

Uppdaterad
Publicerad

Det såg ett tag ut att kunna bli en svensk dubbelseger men då höll norrmännen Sturla Holm Laegreid och Tarjei Bö för trycket på skjutvallen. Sebastian Samuelsson blev trea i sprinten i Hochfilzen och leder nu totala världscupen.

Sebastian Samuelsson hade en bom i liggande skyttet men annars blev sprinten en fullträff för Sebastian Samuelsson. Felfri i stående och bra fart i spåret gav en tredjeplats efter Laegreid och Bö.

– Många världscuppoäng och det är ett bra lopp för min del, sa Samuelsson i målfållan ovetandes om vilken placering hans lopp skulle räcka till.

Även Martin Ponsiluoma, som brottats med sjukdom, gjorde en bra tävling. Precis som Samuelsson blev det en bom i liggande skyttet men i det stående sköt han fullt. Lite sämre fart i spåret än landslagskollegan gav till slut en fjärdeplats efter vilt spurtande på slutvarvet för att slå norrmannen Johannes Dale Skjevdal.

– Att vara med och slåss om en pallplats med en bom, det hade jag inte trott på förhand, sa Ponsiluoma till SVT Sport.

Hård kamp om segern

Det blev en stentuff avslutning för att kora dagens segrare. Sturla Holm Laegreid hade 4,5 sekunder att gå på efter andra skyttet men orkade inte hålla tempot uppe på spurtvarvet. Tarjei Bö vann till slut med 4,9 sekunder före landsmannen Laegreid.

– Jag vann min första världscupseger här i Hochfilzen för 13 år sedan och nu som 35-åring vinner jag igen. Det är en fantastisk känsla, säger Tarjei Bö till SVT Sport.

Storfavoriten Johannes Tignes Bö sköt bort sig i det stående skyttet med tre bom.

– Skyttet går upp och ner men formen finns där nu. Jag har fått positiva svar idag, sa norske suveränen till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.