Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna och Elvira Öberg tror att det blir tufft för Lampic att göra bytet till skidskytte. Foto: BILDBYRÅN

Elvira Öberg inför Anamarija Lampics VC-premiär: ”Inte lättaste bytet”

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen börjar världscuphelgen i österrikiska Hochfilzen.

Då kommer slovenskan Anamarija Lampic göra sin världscupdebut, vilket SVT Sport avslöjade, efter att ha tagit steget från längdskidor till skidskytte.

– Vi vet att det inte är det lättaste bytet att göra, säger Elvira Öberg som är spänd av förväntan.

– Det är jättekul att fler inser att skidskytte är kul att hålla på med, säger Hanna Öberg med ett skratt och fortsätter:

– Självklart ska det bli spännande att se henne i helgen. Hon kommer förmodligen åka snabbt men jag vet att det är svårt att få ihop alla delar så hur det går återstår att se. Men det är väldigt kul att hon vill vara med och varit så pass modig och bytt sport.

Syster Elvira Öberg är inne på samma spår inför Lampic VC-premiär, att det är ett modigt skifte.

– Men det är verkligen kul och visar att skidskytte är en attraktiv sport även för längdskidåkare. Så det ska bli intressant att se hur hon kommer göra det här. Men vi vet att det inte är det lättaste bytet att göra, så förmodligen behöver hon nog kanske lite tid på sig för att åtminstone stabilisera sig.

”Kommer göra det hur bra som helst”

En som redan gjort samma byte som Lampic nu gör är Stina Nilsson. Hon tycker att det är helt rätt att slovenskan får en blixtsnabb världscupdebut.

– Jag har fått med mig hennes extrema åkning från Idre och jag tycker att det är helt rätt att hon får debutera i världscupen och jag tror att hon kommer göra det hur bra som helst.

Damernas sprint från Hochfilzen under torsdagen börjar 13.55 i SVT1 och Play.

Tappade magasinen – nu har Stina Nilsson hittat lösningen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stina Nilsson tror inte att hon kommer få be om extra magasin många fler gånger. Foto: SVT/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.