Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stina Nilsson om Anamarija Lampic byte till skidskytte. Foto: Bildbyrån

Stina Nilsson: ”Bara upplevt hyllningar från gamla kolleger”

Uppdaterad
Publicerad

När slovenska längdstjärnan Anamarija Lampic efter säsongen bytte till skidskytte hyllade hon Stina Nilsson.

Nu har fler längdåkare hört av sig och uttryckt intresse för att också byta sport.

– Är man sugen så är jag den första att säga ”kör”, säger Nilsson till SVT Sport.

Efter längdsäsongen bytte den slovenska sprintstjärnan Anamarija Lampic längdskidor mot skidskytte. För SVT Sport berättade hon om hur Stina Nilsson varit den stora förebilden.

– Jättekul att Anamarija (Lampic) har valt att lägga en satsning på skidskytte, jag hoppas att få tävla mot henne många gånger, säger Nilsson till SVT Sport.

Har fler från längdskidvärlden hört av sig och varit nyfikna på ett byte?

– Så har det absolut varit, jag har bara upplevt hyllningar från gamla kolleger som också har uttryckt att det ser spännande ut med skidskytte.

”Är en mer trygg och stabil skidskytt”

Har de varit nyfikna och bett om tips och råd inför ett eventuellt byte av sport?

– Det har inte blivit så att jag blivit någon guru, men absolut att det har uttryckts ”vad modig du är, jag skulle nästan själv vilja göra det”, men det är inget förhastat beslut man tar. Men är man sugen så är jag den första att säga ”kör”.

I vinter är det världscupen och att prestera där, som är primärt fokus för Stina Nilsson, trots att det är ett VM-år. Oavsett känner sig 29-åringen mer förberedd än någonsin.

– Jag går in i mitt tredje år som skidskytt, givetvis går jag in med lite mer kött på benen. Känner fortfarande att de jag tävlar mot har vuxit upp med skidskytte, så det blir inte samma sak, men jag får bara utgå från mig själv och då känner jag att jag är en mer trygg och stabil skidskytt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.