Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Stina Nilsson om förväntningarna: ”Helt orimliga”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson går i höst in i sin tredje säsong som skidskytt.

Pressen utifrån, att hon ska prestera lika bra som i längdspåret, har hon upplevt som stor.

– De förväntningarna har varit helt orimliga i förhållande till utvecklingen som jag haft, säger hon till SVT Sport.

Stina Nilsson bytte, efter tre individuella VM-medaljer och två OS-medaljer, längdskidor mot skidskytte, något SVT Sport var först med att rapportera om. Nu berättar hon om hur hon upplevt pressen utifrån.

– Jag har haft ganska höga krav från omgivningen sedan den dag jag bytte. De förväntningarna har varit helt orimliga i förhållande till utvecklingen som jag haft, säger hon till SVT Sport.

I vinter avgörs VM i tyska Oberhof, något som kan bli Nilssons första internationella mästerskap som skidskytt.

– Jag blickar inte så mycket mot VM för jag känner inte att jag är i den positionen att göra det. Mitt fokus kommer att vara att få åka världscup och ge mig själv förutsättningar att kunna göra det så bra som jag vill. 

”Mest varit andra som tyckt och tänkt”

Har det varit jobbigt med pressen?

– Det har varit viktigt för mig att dels vara tydlig med mig själv, vad jag vill och varför jag gör saker och ting. Hade det inte varit en utmaning för mig att byta till skidskytte så tror jag inte ens att jag hade gjort det, säger Nilsson.

– Jag vill att det ska vara lite svårt och stöta på hinder som jag får problemlösa. Sedan har det varit väldigt viktigt att omge sig med människor som kan sporten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.