Elvira Öberg vann i Östersund. Foto: TT Nyhetsbyrån

Elvira Öberg vann säsongspremiären på rullskidor

Uppdaterad
Publicerad

Skidskyttarna inledde i dag sommarens tävlingssäsong med ett rullskidslopp utan gevär. Då var Elvira Öberg bäst på den 7,5 kilometer långa banan.

– Jag är nöjd över att jag lyckades hålla mig till min plan, säger hon till längd.se.

SM i rullskidskytte avgörs i helgen i Östersund och i dag smygstartade det med tävlingar utan skytte. Då var Elvira Öberg bäst, trots att hon faktiskt var nervös inför.

– Nervositeten kom smygande under dagen som den brukar, men sen under uppvärmningen blev det bara mer och mer. Så jag fick lugna ner mig för att inte öppna för hårt i loppet, säger Öberg.

Andraplatsen gick till Linn Persson och trea kom storasyster Hanna Öberg. Stina Nilsson, med ett förflutet som längdstjärna, blev sexa. Hon hade hela 54 sekunder upp till segrande Elvira Öberg.

Herrtävlingen vanns av Martin Ponsiluoma,  före Sebastian Samuelsson och Gustav Berglund.

– Det betyder mycket. Det är kul att kroppen svarar och att formen är god. Det visar att jag tränat bra i sommar, säger Ponsiluoma.

SE MER: Stina Nilsson om förväntningarna: ”Helt orimliga”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.