Johnnes Thingnes Bö under VM i Östersund. Foto: Bildbyrån

Thingnes Bös känga till längdskidåkningen

Uppdaterad
Publicerad
Både Johannes Thingnes Bö och Mona Brorsson har tappat stora ledningar i sista skyttet under VM. Det gör skidskytte till en bättre publiksport än längdskidåkning, menar Thingnes Bö.
– Skidskytte har en x-faktor som är roligare för publiken, säger den norske suveränen.

Johannes Thingnes Bö har dominerat skidskyttet på herrsidan den här säsongen och har hittills två guld och ett silver i Östersund.

Silvret i jaktstarten tog han sedan han tappat en till synes bombsäker ledning i det sista skyttet med tre bom.

Just att förutsättningarna kan ändras så drastiskt i ett skidskyttelopp gör sporten till en mycket bättre publiksport än längdskidåkning, menar Thingnes Bö.

– Jag tror att om Therese Johaug kommit in för sista varvet och haft en ledning på en minut, så vet alla vem som hade vunnit. Så blev det inte med mig och inte heller med Mona Brorsson på jaktstarten, säger norrmannen till TV2.

– Skidskytte har en x-faktor som är roligare för publiken. Det är kul att vinna när du leder på det sättet, men det är väldigt tråkigt att förlora på grund av skyttet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer