Tobias Arwidson vann andra SM-guldet på två dagar

Uppdaterad
Publicerad

De svenska stjärnorna saknades på masstarten på SM.

Då klev Tobias Arwidson, 33, fram och vann guldet – sitt fjärde i karriären.

– Att vinna är alltid stort oavsett. Målet hade så klart varit att mäta sig med grabbarna som är sjuka och hemma så det är lite tråkigt, säger Arwidson.

Sebastian Samuelsson, Peppe Femling, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma, Malte Stefansson, med fler saknades på skidskyttets masstart på SM. Då tog Tobias Arwidson hem SM-guldet

Två bom i det tredje skyttet av Oskar Brandt släppte upp Tobias Arwidson i rygg. I det sista skyttet drog Brandt på sig en straffrunda medan Arwidson gick rent och sedan blev det en jakt på slutvarvet.

Arwidson höll undan och tog hem sitt andra SM-guld den här helgen efter att ha vunnit i singel mixedstafetten tillsammans med Stina Nilsson på lördagen. Oskar Brandt fick nöja sig med silver och på tredjeplats kom Henning Sjökvist.

Kämpigt för Peterson

Den forna längdskidåkaren Teodor Peterson var något överraskande med och deltog på tävlingen. Han hade det kämpigt på skyttevallen – och träffade totalt fyra av 20 skott och var nio minuter efter täten in i mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.