Ingrid Landmark Tandrevold kör lördagens stafett trots hjärtflimret. Foto: SVT/Bildbyrån.

Trots hjärtflimret – Tandrevold kör stafetten: ”Hon är jättesugen”

Uppdaterad
Publicerad

Det var otäcka bilder när Ingrid Landmark Tandrevold lade sig ner i snön under torsdagens skidskyttesprint i tyska Oberhof.

Det visade sig efteråt att norskan drabbats av hjärtflimmer – men nu har hon fått klartecken att köra stafetten i morgon.

– Det gjordes ett EKG i går som är utvärderat av experter, säger landslagschefen Per Arne Botnan till NRK.

24-åringen har undersökts av läkare, bland annat har man genomfört EKG på henne, och är nu friskförklarad och kommer att ta hand om förstasträckan i lördagens stafett.

– Läkarteamet har gjort en medicinsk bedömning. Som det ger ut nu, så ser det väldigt bra ut. Hon har fått klartecken och är jättesugen på att komma till start, säger Per Arne Botnan till NRK och försäkrar att det inte är någon risk för Tandrevold att tävla.

– Nej, det medicinska teamet har gjort en utvärdering. Det gjordes ett EKG i går som är utvärderat av experter. Det såg bra ut.

Ingrid Tandrevold, Ida Lien, Tiril Eckhoff och Marte Olsbu Röiseland kör för Norge.

Läs om Sveriges lag här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.