Stina Nilsson Foto: Bildbyrån

Tung dag på vallen för Stina Nilsson

Uppdaterad
Publicerad

Så sent som i går talade landslagstränaren Johannes Lukas om att Stina Nilsson kunde bli aktuell för världscupavslutningen i Östersund nästa helg.

Hon svarade med fjärde bästa åktiden – men sköt fem bom.

Det slutade med en 21:a plats i Obertilliach, Österrike.

Stina Nilsson, som bytte längdskidorna mot ett skidskyttegevär inför den här säsongen, har fått kämpa för att nå resultat. I dagens tävling i IBU-cupen, steget nedanför världscupen, sköt 27-åringen bort sina chanser på vallen.

Nilsson öppnade starkt i spåret och hade bästa tid in till det första skyttet, men på vallen gick det sämre. Kanske var det den hårda öppningen som förstörde för svenskan, som bommade ett skott i första skyttet och två i det andra.

Sedan kom det ytterligare en bom var i de två återstående skjutningarna och Nilsson tappade chansen till att nå en riktigt fin placering.

Bra fart i spåret

Nilsson var snabb i spåret. Hon hade bra fart under skidorna och åkte till slut in på fjärde bästa åktid, bara 16 sekunder bakom Anastasiia Goreeva från Ryssland som var snabbast.

Ella Halvarsson blev bästa svenska i tävlingen när hon med tre bom nådde en 16:e plats.  Tilda Johansson blev 29:a, Sara Andersson slutade på 40:e plats och Elisabeth Högberg hamnade på plats 49. Felicia Lindqvist blev 59:a, Annie Lindh 64:a och Anna Hedström 65:a.

Den svenska truppen till världscupavslutningen i Östersund nästa helg presenteras preliminärt på måndag.

Vanessa Voigt, Tyskland, vann tävlingen före Goreeva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.