Tveksam premiär för Stina Nilsson

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson inledde i dag sitt andra år som skidskytt med förhoppningar om att etablera sig i landslaget för att kunna nå ett OS.

Men dagens premiär i Idre gav inte de besked den förre längdstjärnan ville ha. Fyra bom och ingen jättefart i spåret heller.

– Jag tycker fyra bom totalt är för mycket. Men nånstans är jag nöjd att jag inte stannar upp, jag kan göra det ibland. Men fyra bom är för mycket. Ändå skönt att säsongen är i gång. Jag ser fram emot att köra många tävlingar, sa Nilsson till SVT Sport efter målgång.

Nilsson började ganska bra i spåret och tog en tidig ledning vid 1 km-passeringen. Men på vallen i liggande position blev det tyvärr två bommar. Det hade kunnat räcka en bra bit ändå om det inte vore för att hon sedan upprepade samma missar på det stående. Fyra bom är alldeles för mycket.

– Det såg ändå ut att var ett mer stabilt tempo i skjutningen i stående, kommenterade SVT:s expert Björn Ferry.

– Fysiskt är det ett okej lopp, men jag blir lite avmattad av bommarna. Jag hoppas få chansen att åka större tävlingar och göra det bra där, säger Nilsson om sin åkning.

Nilsson slutade 23:a nästan två minuter efter Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.