Mona Brorsson kommer inte till start i världscupen före jul. Foto: Bildbyrån

Brorsson: ”Hör hemma på de stora arenorna”

Uppdaterad
Publicerad

Mona Brorsson stod utanför skidskyttetruppen i premiären.

Fjolårets OS-guldmedaljör får inte heller plats till helgens tävlingar i Hochfilzen.

– Men jag siktar på VM, det är på de stora arenorna jag hör hemma, säger Mona Brorsson.

Mona Brorsson som inte fick tävla i förra veckans världscuppremiär i skidskytte får inte heller plats när truppen till helgens tävlingar i Hochfilzen presenterades.

– Det är klart det är tråkigt. Man sätter upp sina mål och jag har fått revidera en hel del av dem. Men det känns ändå ganska bra, säger Mona Brorsson till SVT Sport.

– Jag kan inte annat än att hålla med kring uttagningen. I dagsläget hade jag inte heller gjort någon annorlunda uttagning. Det finns ingen som jag petar i dagsläget. Jag behöver mer tid på mig.

VM målsättningen

Fjolårssäsongen var stark för 32-åringen som i världscupen slutade på en 16:e plats i totalen och hon tog även karriärens första pallplats. Det kryddades med ett OS-guld i stafett.

Nu tickar klockan allt snabbare för Mona Brorsson om hon ska hinna visa upp sig inför världsmästerskapen som körs i tyska Oberhof i februari.

– Målet är VM. Det blir mycket fokus på att lyfta formen till januari-februari, säger Mona Brorsson.

– Det är klart att det kommer vara grymt tufft att slå sig in i den truppen, men det är det jag vill försöka göra. Jag ska tävla lite mer i december (IBU-cupen) och förhoppningsvis komma in i en jäkligt bra form till dess, så man kan visa var man hör hemma, för det är på de stora arenorna jag hör hemma.

”Tog OS-guld men nu platsar jag inte”

Vad säger du om konkurrensen?

– Ifjol tog jag OS-guld och i år platsar jag inte. Jag vet att jag är bra. Det är så det är. Det är ett lyxproblem. Vi pratar om det här i laget.  För vi vill ha konkurrens, men det är banne mig inte enkelt varje dag. I slutändan landar jag i att jag är tacksam att vi har ett himla starkt lag. När man väl åker, då vet man att man verkligen är bra.

– Jag skulle också kunna komma tillbaka i hög form och prestera superbra, men ändå inte kunna ta en plats. Det är en verklighet man behöver förhålla sig till och det är superjobbigt. Man får jobba mycket mentalt, säger Mona Brorsson.

ARKIV: Brorsson om beskedet: ”Tråkigt hur det slår mot enskilda individer” (16 september)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ryska och belarusiska skidskyttar fortsatt avstängda – Mona Brorsson om beskedet: ” ”Det enda rimliga” Foto: Bildbyrån

Svenska skidskyttetrupperna

Linn Persson, SK Bore

Elvira Öberg, Piteå Skidskytteklubb

Hanna Öberg, Piteå Skidskytteklubb

Anna Magnusson, Piteå Skidskytteklubb

Johanna Skottheim, Lima SKG

Stina Nilsson, Lima SKG

Jesper Nelin, Piteå Skidskytteklubb

Peppe Femling, Piteå Skidskytteklubb

Martin Ponsiluoma, Tullus SG

Sebastian Samuelsson, I 21 IF

Oskar Brandt, I 2 IF

Emil Nykvist, SK Bore

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.