Skyttet sänkte Elvira Öberg i jaktstarten

Uppdaterad
Publicerad

Fyra bom.

Skyttet ställde till det för Elvira Öberg i damernas jaktstart i Östersund.

Svenskan slutade sjua – passerad av storasyster Hanna Öberg på slutet.

– Jag var så stum. Jag försökte ge allt jag kunde men jag var lite för trött, säger Elvira Öberg till SVT Sport.

22-åringen hade ett bra läge inför jaktstarten och startade som tvåa, 13 sekunder efter Lisa Theresa Hauser, och visade åter fin fart i spåret.

Men skyttet var inte lika bra.

Svenskan hade ledningen inför det tredje skyttet i liggande, där hon dock drog på sig två bom och tappade på täten. I det fjärde skyttet drog hon på sig ytterligare en, där det sista skottet, som missades, tog tid att få i väg. Där försvann chansen på medalj.

”Tappade flytet”

– Jag tappade flytet till sista skottet. Jag ville så gärna träffa. Man vill, vill, vill så gärna sätta den och så blev jag lite passiv. Det är surt att jag bommar den i dag, men det var kul att få vara med i täten hela loppet, säger Elvira Öberg till SVT Sport.

Slutsträckan blev en kamp om sjätte plats mellan systrarna Öberg, där storasyster Hanna var strået vassare och gick i mål dryga sekunden före Elvira.

Vann gjorde norskan Marte Olsbu Röiseland före Anais Bescond, Frankrike.

Det blev franskt även på tredje plats i form av Anais Chevalier-Bouchet.

Tävlingarna i Östersund fortsätter med herrarnas stafett klockan 15.10 – SVT sänder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.