• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Kramer knäcktes sista kilometern

Uppdaterad
Publicerad

Världsrekordhållaren Sven Kramer låg ett tag under sitt eget världrekord (12.41,69) och ledde 10 000 meter med en kilometer kvar men tog helt slut och fick nöja sig med silvret.

– Jag har ryggproblem så detta var inte överraskande men att hålla sig frisk är också en del av idrotten, säger Kramer enligt norska VG.

När Kramer hade ett varv kvar började den holländske landsmannen Jorrit Bergsma att kramas med sin tränare. Bob de Jong, 37, fullbordade den holländska trippeln genom att bli trea. 

OS i Sotji skridsko

– Jag är fortfarande yr.  Sven matchade mig under lång tid, säger Bergsma till AP.

Bergsma vann på OS-rekordet 12.44,45, vilket är den snabbaste tid på lågland, och på stumma ben åkte Kramer i mål på 12.49,02 och fick inte sitt hett efterlängtade guld. Han avstod 1 500, där han också haft en bra chans, bara för att ladda för 10 000. 

I OS 2010 vinkades Kramer in på fel bana och missade guldet, något som tog honom väldigt hårt.

Holland har sopat rent i isovalen och tagit rekordmånga 20 medaljer. Det tidigare rekordet hade Östtyskland på 13 från Calgary 1988.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji skridsko

Mer i ämnet