Nils van der Poel. Foto: TT Nyhetsbyrån

Van der Poel sexa efter första VM-dagen

Nils van der Poel rivstartade skridsko-VM i Amsterdam. I mästerskapets två första lopp presterade svensken på topp och lyckades knipa en femteplacering på 5 000 meter.

I Amsterdam är det just nu fullt ös på VM i skridsko med en fullsatt arena och 28 000 människor på läktaren. Sverige representeras av Nils van der Poel som har inlett mästerskapet på absolut bästa sätt.

Lördagen startade med 500 meter och följdes sedan upp av den längre distansen på 5 000 meter. Van der Poel gjorde först ett bra lopp, sedan ett ännu bättre. I den kortare distansen gled svensken in på en 17:e plats av totalt 24 startande.

I den längre distansen kom han femma, endast 3,33 sekunder efter den norske Sverre Lunde Pedersen i topp.

Sjätte plats inför söndagen

Nils van der Poels hittills lyckade prestationer i tävlingen har givit honom en sjätte plats inför morgondagens tävlingar som börjar med en distans på 1 500 meter.

De åtta bästa av de 24 startande kommer sedan att få tävla i söndagens sista gren, 10 000 meter. En distans som är just svenskens favoritdistans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer