Nils van der Poel kör på VM. Foto: TT

Nils van der Poel är inte färdig än: ”Otroligt taggad”

Uppdaterad
Publicerad

Efter sina två OS-guld i Peking har Nils van der Poel sagt att karriären kan vara över. Men det blir ett VM i norska Hamar först.

”Nils är otroligt ”taggad” att ställa upp på Allround-VM i Hamar”, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

När de två guldmedaljerna var bärgade publicerade van der Poel ett träningsmanifest, och gav den första fysiska kopian till konkurrenten Patrick Roest. Skridskostjärnan har dessutom sagt att det förmodligen inte blir någon mer satsning på skridskorna. Men man ska aldrig säga aldrig.

– Jag har försökt lägga av två gånger, och det är inte lätt. Det är supersvårt att gå från att ha ett jättestort mål till att inte ha ett mål och där ingenting betyder någonting. Man går lätt vilse där, och jag tycker att det är superläskigt, sade han i förra veckan.

– Men jag ser också supermycket fram emot det, att få äventyra runt det och försöka göra det bättre än jag gjort tidigare.

Mästerskapet pågår mellan den 3-6:e mars, och van der Poel tävlar under mästerskapets två sista dagar, meddelar skridskoförbundet i ett pressmeddelande.

KLIPP: van der Poel tror inte på en fortsättning: ”Inte sugen”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.