Världsstjärnan: ”Blir inte förvånad om Nils kommer tillbaka”

Uppdaterad
Publicerad

Nederländaren Patrick Roest är en av skridskovärldens stora stjärnor och han säger att han inte blir förvånad om Nils van der Poel kommer tillbaka till OS om fyra år.

– Då kommer jag försöka vara bättre än vad han var i år, säger Roest till SVT Sport.

Under söndagen avgörs allround-VM i norska Hamar. Inför söndagens två lopp, 1500 meter och 10 000 meter, så är det den nederländska storstjärnan Patrick Roest som har guldläge – framför en jagande Nils van der Poel.

– Det är svårt att slå Nils för han är på en annan nivå den här säsongen med två världsrekord och OS-guld. Om det är någon gång jag ska slå honom så är det nu på allround-VM. Men han visade i dag att han är duktig på korta distanser också, säger Roest som säger att han blev förvånad över svenskens beslut att lägga av.

– I Nederländerna växte vi upp med skridskor och jag kommer fortsätta tills jag inte kan utvecklas mer. Nils har uppnått sina mål och vill göra annat nu och det förstår jag. Men jag hoppas att vi får tävla mer mot varandra.

Samtidigt tror inte Roest att vi har fått se det sista av van der Poel i de stora sammanhangen.

– Han kanske inte kör sitt träningsprogram. Jag tror han fortsätter åka även om jag vet vilken nivå han kommer att åka på. Men jag tror han hänger i. Jag tror han kommer tillbaka men vi vet inte i vilket slag han kommer tillbaka, säger Roest.

Under söndagen ställs Roest och van der Poel mot varandra i samma heat, det sista, i 1500-metersloppet på allround-VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.