Stefan Nilsson var säkerheten själv de avslutande omgångarna. Foto: Bildbyrån

Stefan Nilsson sköt hem guld i Minsk

Uppdaterad
Publicerad

Tack vare 57 träffar i finalen tog skeetskytten Stefan Nilsson guld i Europeiska spelen i Minsk – och säkrade därmed även en kvotplats till OS i Tokyo nästa år.

”Det är underbart att få vinna Europeiska spelen, men en sån här dag är nästan guldet lite sekundärt. Det är stort att ha ordnat en kvotplats till OS”, säger Nilsson i ett pressmeddelande.

Nilsson tog sig till finalen via särskjutning, efter att ha träffat 121 av 125 lerduvor i grundomgångarna. Efter tolv finalomgångar var den svenska medaljen säkrad, och till slut stod segern mellan Nilsson och tjecken Tomas Nydrle. Svensken tog per omgående ett guldgrepp och ledde med en duva inför de avslutande omgångarna. Väl där missade han ingenting och vann alltså med 57 träffar, mot Nydrles 56.

”Jag avslutade verkligen perfekt och trodde på mitt skytte”, säger Nilsson.

Det här är Stefan Nilssons andra medalj i Europeiska spelen. För fyra år sedan blev det silver i Baku. Sverige har nu tagit totalt tre guld i Minst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer