Svenskt VM-guld i lerduveskytte

Uppdaterad
Publicerad
Sverige fick ett VM-guld i lerduveskytte under söndagen. Rebecka Bergkvist vann damernas tävling på VM i Fitasc Sporting i Italien.

Så sent som förra helgen vann Bergkvist, från Falköpings Sportskytteklubb, SM-guld i Compak Sporting under SM-veckan i Norrköping. Redan då sa Bergkvist att hon ”drömde om ett guld” i VM, som var nästa tävling på schemat för svenskan.

Och visst gick drömmen i uppfyllelse. När alla skyttar skjutit mot sina 200 duvor vardera i VM i Fitasc Sporting var Bergkvist enda kvinna att ha kommit upp i 170 träffar. VM-guldet var därmed bärgat.

– Jag tror inte att jag har förstått det än. Jag har gått sedan klockan fem och sagt att ”jag tror inte på det här”, men efter nationalsången kändes det väl rätt så säkert! Men det har varit en tuff eftermiddag. Det har varit skitspännande, säger Bergkvist i ett pressmeddelande.

Svenskan vann med en duvas marginal ned till ryskan Inna Alexandrova och två duvors marginal till italienskan martina Maruzzo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer