Jennie-Lee Burmansson riskerar att missa resten säsongen. Foto: TT Bild

Klart: Burmansson missar resten av säsongen

Publicerad

Stjärnskottet Jennie-Lee Burmansson har tidigare sagt att både VM och junior-VM är i fara på grund av den korsbandsskada hon ådrog sig i september. Nu står det klart att det inte blir något av de två mästerskapen för 16-åringe freestyleåkaren.
– Nej, det blir det inte. Tyvärr, säger hon till SVT Sport.

Det var under en träning i Nya Zeeland som Jennie-Lee Burmansson skadade knät i september. Det visade sig sedan att det främre korsbandet var av.

Hösten har, efter en operation, bestått av rehabilitering i gymmet för 16-åringen. I oktober lät det högst osäkert om hon skulle hinna återhämta sig till VM i februari eller junior-VM, som går på hemmaplan i april.

Nu står det klart att det inte blir något av de båda mästerskapen för Burmansson.

– Nej, det blir det inte. Tyvärr. Det är segt såklart, nu när junior-VM är på hemmaplan också. Men jag har väl egentligen vetat det ända sedan jag skadade mig att jag inte skulle hinna till det, säger Jennie-Lee Burmansson till SVT Sport.

”Jättesegt”

Några tävlingar i vår är det inte tal om. I bästa fall kan hon åka skidor igen i april.

– Men det är bara om knät mår bra. Jag tror bara att det kommer vara att stå på snö, jag tror inte jag kommer kunna hoppa. Jag tror att det är bättre att ta det försiktigt i början än att gå för snabbt fram. Man får se hur knät känns då, säger Burmansson.

– Det är såklart jättesegt, jag hade hellre velat åka skidor. Men man får hänga i backen ändå, filma de andra. Det är konstigt att inte köra skidor.

Kryckorna är borta sedan några veckor och mycket tid tillbringas i gymmet.

– Nu är det mycket fokus på att få knät rakt och få tillbaka musklerna. Och även stabiliteten runt knät.

Burmansson får nöja sig med att följa säsongens tävlingar från sidan.

– Jag kommer nog åka till junior-VM ändå, heja på kompisarna och träffa lite skidfolk. Det kommer bli lite annorlunda, en ny grej.

Har du satt upp några långsiktiga mål inför nästa säsong?

– Jag har inte tänkt så mycket på det, jag försöker bara fokusera på det jag ska göra nu, rehaben. Så får jag ta det andra sen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer