Walter Wallberg. Arkivbild. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ny pallplats för OS-hoppet Walter Wallberg

Uppdaterad
Publicerad

Puckelpiståkaren Walter Wallberg blev tvåa i världscuptävlingen i kanadensiska Tremblant. Han tog sin andra raka pallplats bakom legendaren Mikael Kingsbury.

– Riktigt bra tävling. Fin backe. Jag fick ner bra åk, hoppen satt och jag åkte fort. Jag är helt klart nöjd med dagens prestation, säger han till SVT Sport.

Walter Wallberg, 21, imponerar inför OS i Peking. För andra världscuptävlingen i rad blev han tvåa bakom hemmaåkaren Mikael Kingsbury, 29.

Svensken var näst bäst i finalen och tog sig vidare till superfinalen. Där åkte han alltså näst sist och tog ledningen, men Kingsbury var ännu bättre.

Wallberg fick 84,65 poäng och Kingsbury 86,24. Trea blev japanen Ikuma Horishima. Pallplatsen var svenskens tionde i karriären, men han har ännu inte vunnit i världscupen.

Trea totalt

I sammandraget är Wallberg trea bakom Horishima och Kingsbury.

Wallberg drog av korsbandet i februari 2020, och har gjort comeback den här säsongen. Nu är han ett av Sveriges medaljhopp inför OS i Peking i februari.

– Det är superskönt och det känns verkligen som att det har börjat släppa efter knäskadan. Det finns mer att ta av såklart. Jag kan fila mer på hoppen. Det är där jag kan plocka mer poäng på Kingsbury som vinner idag, säger Wallberg.

Ludvig Fjällström och Albin Holmgren, som också är OS-klara, tog sig inte vidare från kvalet.

”Målet pallplats på OS”

Världscupen går nu vidare med en till tävling i Tremblant i morgon innan man åker till Deer Valley, USA. Det är de sista tävlingarna innan OS i Peking.

– På OS är målet självklart en pallplats. Det är det jag siktar på och det jag jobbar för.

Om allt stämmer tror 21-åringen att han kan vara bäst av alla.

– Jag slår ju Ikuma idag och Kingsbury är alltid en stark åkare, men det finns mer poäng för mig att plocka.

ARKIV: Här tränar puckelpiståkarna volter – på vatten (15 aug 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.