Michel Tornéus gjorde säsongsdebut. Foto: Bildbyrån

Lag-SM: Tornéus vann i säsongsdebuten

Uppdaterad
Publicerad

I dag inleddes den tionde SM-veckan i Malmö. Först ut var lag-SM i friidrott med bland andra Angelica Bengtsson och Michel Tornéus som vann sina grenar.

Michel Tornéus gjorde under eftermiddagen säsongsdebut när han deltog i längdhoppet. 7,71 meter mätte hammarbyhopparens längsta insats i tävlingen. Ett resultat som räckte till grenseger för 33-åringen.

– Jag tar det här som ett träningspass och 7,71 på träning hade jag varit väldigt nöjd med, säger längdhopparen som räknar med att toppa formen senare under säsongen. 

– Det viktiga idag var full pott så nu ska jag bara hem och träna. Jag kommer lägga fokus i augusti. Jag vill bygga upp det sakta och skynda långsamt, säger Tornéus till SVT Sport.

Lindh gjorde sin plikt på 1 500 meter

800 m-specialisten Lovisa Lindh sprang 1 500 m för sitt Ullevi. Honvann det långsamma loppet på 4.41,20 efter en mäktig spurt sista150 meterna.

– Jag hade mest tänkt chilla lite och ligga längre bak men hamnade längst fram och höll min position innan jag tryckte till på slutet,säger Lindh.

Bengtsson in i stavtävlingen när de andra rivit ut sig

Hässelbys Angelica Bengtsson gick in på 4,28 när alla konkurrenterrivit ut sig. Hon vann på 4,48 efter att ha rivit ut sig på4,66 i den byiga vinden.

– Det började inte regna den här gången i alla fall. Jag hade några fina hopp på 4,66 och är nöjd med min teknik. Det var en störig vind men på slutet hade jag den i ryggen och då var det ett plus, säger Bengtsson.

Spårvägens damer och Ullevis herrar tog SM-titlarna

Spårvägens damer vann det avslutande 4x100 meter på 45,48 med Moa Hjelmer på den sista sträckan. Stockholmsklubben vann även lag-SM på damsidan. Det enda hotet Ullevi tappade pinnen vid den första växlingen och blev sist i mål. 

– Det är det som är kul med lag-SM att det avgörs på den sista grenen, man måste köra ända in i kaklet, säger Hjelmer.

Det var även rafflande inför herrarnas avslutande 4x100 meter där tre klubbar hade chansen att vinna lag-SM totalt: Ullevi, Hässelby och Spårvägen. Hässelby vann loppet på 41,21 men Ullevi tog sig upp på andra plats och vann lag-SM totalt, med en poäng.

– Jag visste att vi kunde vara två platser efter Hässelby så det kändes klart, säger Ullevis slutman Joakim Karlsson.

Gynnsamma vindar för Daniel Ståhl

Daniel Ståhl tävlandes för Spårvägen möttes av jubel från publiken när han gjorde entré på Malmö stadion. Ståhl som gjort flera fina resultat under våren inledde även bra då hans första diskuskast mätte 68,59 meter.

I tredje omgången ökade Ståhl och kastade iväg diskusen hela 69,89 meter. Ännu en gång en stabil tävling av 26-åringen som vann grenen.

Se sändningen i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.