Nathalie Larsson vann i sitt åttonde SM-guld. Foto: Bildbyrån

Succé för Larsson i sin comeback

Uppdaterad
Publicerad

Nathalie Larssons comeback blev succé. Den tvåfaldiga EM-mästarinnan och OS-fyran från 2008 i Olympisk skeet (lerduveskytte) vann sitt åttonde SM-guld.
– Det här är nästan ett av de roligaste gulden skulle jag säga, eftersom jag inte tävlat på så länge.

Nathalie Larsson, som tävlar för uppländska Dannemora, kopplade greppet direkt i finalen, släppte det aldrig och guldet med 46 träff av 60 totalt.

– Det känns bra såklart. Det var jättekul. Det är första tävlingen på ett par tre år i alla fall så då vet man aldrig hur formen är, men det har gått bättre än förväntat och har känts riktigt bra, säger Larsson och fortsätter:

– Men den här finalomgången var första gången jag skjuter och det var riktigt jobbigt att skjuta 60 skott, det är jag inte van vid, men det var kul, säger hon efteråt, säger hon till Svenska skytteförbundets hemsida.

”En rutten dag”

Tvåan Therese Lundqvist, från Uppsala, som skjuter EM om en månad, var besviken:

– Jag hade en rutten dag. Kom fel in i det från början. Eller efter ungefär skott fyra då jag bommade. Men jag klättrade hela tiden i finalen, så jag borde vara rätt nöjd ändå med placeringen, säger hon.

Victoria Larsson, även hon från Dannemora, blev trea och såg till att det blev en trippel för Uppland. Det väger tungt i SM-veckans medaljliga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer