Sveriges meste mästare

Den första titeln kom på sommartouren vid Knallespelen i Borås. Tio år senare har Pablo Figueroa från Fair Play i Malmö skrapat ihop ett hundra stycken sommar- och vintertourtitlar.

Det var för några år sedan som Pablo Figueroa insåg att det var möjligt att nå ett hundra sommar- och vintertourtitlar i Sverige. Den hundrade kom på Danderyd Open tidigare i sommar.

Och varför det blev så - och en ovanlig karriär - beror på han som ung ville slippa resandet.
– Jag reste mycket som junior och spelade flera internationella tävlingar men jag tröttnade på resandet. Det tog för mycket kraft att vara borta från familjen och kompisar och då bestämde jag mig för att spela klubbmatcher och tävlingar i Sverige istället, berättar Pablo Figueroa.

Beslutet ångrar han inte. Det har ju trots allt gett honom möjligheten att slå ett svårslaget rekord i svensk tennis.
– Jag hade väl en sjuttio segrar för, jag tror det var tre år sedan och då började jag tänka på att man kanske kan vinna hundra titlar? Och på den vägen är det.

Han är inte den som tror att rekordet är omöjligt att slå heller.
– Fast då får dom kämpa på. Det kan bli tufft hahah...

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.