Antonio Lindbäck: ”Det som hänt har hänt, vad som händer i framtiden kan man göra saker åt”

Uppdaterad
Publicerad

Han har varit rubrikernas man i Speedwaysverige. Men trots en ny rattfylla och en dom i tingsrätten så presterar Indianernas stjärna Antonio Lindbäck toppresultat.

På Smögen på Västkusten, långt bort från speedwaybanornas grus, hittar vi Antonio Lindbäck en solig dag. I sitt späckade schema har han några dagars ledighet med familjen innan det är dags för speedway igen och säsongen som går riktigt bra. Något han förklarar med ett nytt upplägg med sitt team.

– Vi har inte bara tittat på speedwaydelen utan fysisk, kost och sömn för att bygga en helhet. Under året har det funkat väldigt bra och jag är stark både mentalt och fysiskt, säger Antonio Lindbäck.

speedway

Antonio Lindbäck var en starkt bidragande orsak till att Sverige vann lag-VM i juni. Han är klar för slutkvalet till VM, ligger trea i EM-serien och ska köra i Målilla på ett tillfälligt wildcard. Samtidigt ligger Indianerna i toppen av elitserien.

Dömd för rattfylleri

Men året har inte bara präglats av fina resultat. I mars greps Antonio Lindbäck med 1,5 promille alkohol i blodet och dömdes senare av Falu tingsrätt för grovt rattfylleri till en månads fängelse. Det var inte heller första gången han körde rattfull, 2004 åkte han fast första gången och tre år senare blev han tagen igen. Antonio Lindbäck själv upplever att han fått mycket stöd från både förbund och klubbar.

– Jag är glad att jag har så många kära vänner i speedwaykretsarna som pushat och peppat mig, vi är som en familj. Det som hänt har hänt, vad som händer i framtiden kan man göra saker åt, säger Antonio Lindbäck.

Vad tänker du om att det är tre gånger?

–Jag har inga tankar om det, det är bara framåt som gäller.

Straffet kommer Antonio Lindbäck avtjäna efter säsongen med fotboja. Han säger att han lyckats vända det negativa och nu mår bättre än någonsin.

”Tycker jag är en ganska bra förebild”

–Jag tycker jag är en ganska bra förebild som visar att man även om man har gjort dumma saker så kan man komma tillbaka och framför allt också bli starkare, säger Antonio Lindbäck.

Nu väntar förutom elitserien bland annat två stora matcher i Sverige. VM deltävlingen i Målilla och i augusti den tredje matchen i EM-serien i Kumla.

–Det ska bli superkul att köra på hemmaplan, jag vet att många kör snabbt där, men det gör jag också, säger Antonio Lindbäck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

speedway

Mer i ämnet