Antonio Lindbäck firar SM-guldet 2020 Foto: Bildbyrån

Antonio Lindbäck klar för Rospiggarna

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i veckan tvingades Antonio Lindbäck lämna Masarna.

Men redan nu har han hittat en ny klubb.

I år kommer han att köra för Rospiggarna.

– Himla kul, säger han.

På grund av Masarnas tunga ekonomi tvingades 37-årige Lindbäck, som under karriären bland annat vunnit tre VM-deltävlingar, lämna klubben.

Men nu står det klart att Lindbäck blir kvar i Speedway-ligan. I dag meddelade Rospiggarna att de har skrivit ett ettårskontrakt med den dubble lag-VM-guldmedaljören.

– Det känns himla kul att få köra för Rospiggarna. Laget ser väldigt intressant ut och jag känner alla förare väl, så sammanhållningen kommer fungera perfekt. Jag tror säkert att vi kommer kunna gå långt. Jag tycker banan passar mig bra, så det känns extra skönt att få ha den som hemmabana, säger Lindbäck på Rospiggarnas hemsida.

Lindbäck dömdes i november i fjol till en månads fängelse efter att ha kört rattfull. Masarna, som han då körde för, valde att bryta kontraktet med Lindbäck efter rattfyllan, men tog sedan tillbaka honom i april.

ARKIV: Antonio Lindbäck talar ut om fängelsedomen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Antonio Lindbäck. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.