Antonio Lindbäck vägrar avsluta säsongen i förtid. Foto: TT Nyhetsbyrån

Antonio Lindbäck trotsar skadan

Publicerad

Axelskadade speedwaystjärnan Antonio Lindbäck vägrar avsluta säsongen. På fredag lär han sitta på cykeln igen när polska ligan avslutas.
– En operation skulle innebära att säsongen var över. Nej, jag testar med ett specialskydd, målet är att kunna avsluta Grand Prix-säsongen, säger han till SVT Sport.

I kväll och i morgon avslutas Elitserien i Sverige, men utan rutinerade Antonio Lindbäck i Masarnas lag.

– Den svenska säsongen är avslutad för min del. Tyvärr. Sedan skadan för ett par veckor sedan har jag tränat och rehabiliterat mig och nu ska vi testa ett specialskydd för axeln och testköra på cykeln. Om det går bra så tävlar jag för mitt polska lag på fredag.

34-årige Antonio Lindbäck som haft en brokig karriär med framgångar och misslyckanden, startade den här säsongen bra och tog en hel del VM-poäng innan han kraschade och skadade axeln. Han missade VM-deltävlingen i Målilla i helgen och har avslutat på hemmasäsongen med Masarna.

– Operation är inget alternativ, just nu. För då blir man borta två, tre månader och då är säsongen slut. Jag vill testa att köra, utan att alls veta om det kan gå. Det är skillnad på att man nu kan lyfta ett mjölkpaket till att sitta på speedway-cykeln. Jag vill inte ge upp den här säsongen redan nu, säger Antonio Lindbäck på telefon från Polen.

– Målet är att kunna vara med i GP-tävlingen i Tyskland nästa helg. Det tror jag på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer