Nicki Pedersen berättar att han ännu inte fått några samtal från Sverige. Till vänster är Smedernas Robert Lambert. Foto: Bildbyrån

Är Nicki Pedersen lösningen för Smederna?

Uppdaterad
Publicerad

Smederna från Eskilstuna har en tuff försäsong. Knappt två veckor till premiären och de regerande mästarna jagar ersättare till svenske stjärnföraren Pontus Aspgren som tvingats sluta med speedway. Kan lösningen heta Nicki Pedersen?

– Vi har väl börjat sondera terrängen lite grann. Nicki är en härlig personlighet och jag utesluter ingenting, säger Jerker Eriksson, lagledare, till SVT Sport.

Den trefaldige danske världsmästaren är rena poängmaskinen för tillfället i Polen och Danmark.. 45-åringen (!) visar med eftertryck att bäst före-datumet inte gått ut. Pedersen har tidigare bl.a kört för esklilstunaklubben och är tveklöst en av sportens starkaste profiler. Nyligen blev Nicki dansk förbundskapten och frågan är om inte måste ta ut sig själv om succén på banan fortsätter.

Hårt skadedrabbad

Pedersens fina karriär har kantats av krascher och svåra skador. Men han har hela tiden rest sig och kommit tillbaka starkare. Då Nick inte längre kör i VM skulle han mycket väl kunna få in speedwayligan i sin kalender.

– Jag har alltid gillat Sverige och att köra speedway. Men det handlar ju förstås också om kontraksfrågan. Vi får se vad som händer, säger Nicki som berättar att han ännu inte fått några samtal från Sverige.

Att det kan blii en dansk förare som ersätter Aspgren är inte alls osannolikt. Såväl VM-föraren Mikkel Michelsen som före detta VM-stjärnan Niels-Kristian Iversen har både tagit SM-guld med Smederna.

Eskilstunalaget inleder speedwayligan borta mot Rospiggarna 2 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.