Pontus Aspgren tvingas sluta med speedway. ”Kroppen säger nej”. Foto: Erik Kruse

Stjärnföraren Pontus Aspgren tvingas sluta

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Aspgren hoppades på en comeback i årets speedwayliga.

Men en långvarig nackskada tvingar Smedernas stjärnförare att sluta.

– Det här är det sista jag ville men kroppen säger nej, säger Aspgren till SVT.

32-åringen från Avesta fick ett sent genombrott i karriären och var snubblande nära att nå VM-serien 2019. Aspgren tog tre SM-guld och ett silver med Smederna där han blev en nyckelförare i det stjärnspäckade laget.

Samtidigt drogs Aspgren med en nackskada som förvärrades efter krasch i VM-kvalet i Tyskland i april förra året. Nu lyckades Pontus ändå köra en match fjolårets speedwayliga. Efter två raka heatsegrar mot Piraterna hemma 24 maj tvingades Aspgren ge upp. Det blev hans sista insats i smedvästen.

KLIPP: Aspgrens sista match i speewaykarriären

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Smederna körde över Piraterna – tog över serieledningen Foto: C More

Skulle gjort comeback till helgen

Kommande helg var det tänkt att Pontus skulle göra comeback i Vetlanda Lagcup. Ett viktigt test inför ligapremiären borta mot Rospiggarna 2 maj. Nu får Smederna försöka hitta en ersättare till Aspgren som har det näst högsta snittet i laget. Tiden är knapp och alternativen få.

– Jag har verkligen försökt komma tillbaka. Besökt olika rehabcenter och specialistläkare utomlands. Även om jag känner mig betydligt bättre nu så är jag inte tillräckligt bra för att köra igen, förklarar Aspgren.

KLIPP: Hör lagledarna inför speedwaypremiären

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör experten Andreas Jonssons dom inför speedwaysäsongen. Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.