Fredrik Lindgren Foto: Jarek Pabijan

Besviken Lindgren tappade i sammandraget: ”Inte min dag”

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Lindgren hade en jobbig kväll i VM-deltävlingen i polska Gorzow. Motorproblem fällde den svenske stjärnföraren som missade semifinal efter bara fem inkörda poäng i grundtävlingen.

Lindgren tappade från fjärde till femte plats i sammandraget.

– Det var inte min dag idag, konstaterade en uppgiven Lindgren till Discovery+.

Dansken Anders Thomsen tog sin första VM-seger efter ledning från start till mål i finalen. Tvåa var Martin Vaculik, Slovakien medan hemmafavoriten Bartosz Zmarzlik slutade trea.

En rejäl regnskur försenade starten på tävlingen och banan blev svåråkt. Flera av förarna, däribland Lindgren, ansåg att banan behövde preparerats bättre efter regnet. Men tävlingsledningen valde att köra på.

Lindgren hamnade snett direkt med sina hojar.

– Första hojen dog i provstarten, den andra vibrerade kraftigt så den kunde jag inte köra. Jag provade sen den tredje cykeln men den gick för sakta. Så jag gick tillbaka till förstacykeln igen, förklarade en mycket besviken Lindgren i tv-sändningen.

Zmarzlik toppar sammandraget klart. Polacken är hela 18 poäng före Leon Madsen, Danmark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.