Kim Nilsson har klarat sig utan frakturer efter gårdagens krasch. Foto: Bildbyrån

Efter speedwaykraschen: ”Hade marginalerna på min sida”

Uppdaterad
Publicerad

Kim Nilsson lämnade gårdagens speedwaymöte mellan Griparna och Team Rapid i ambulans efter en krasch.

Nu meddelar Nilsson att han har fått lämna sjukhuset och att det inte rör sig om några frakturer.

”Jag är glad att jag bara är rejält mörbultad”, skriver han på Instagram.

Griparnas Kim Nilsson, som anses vara en av Sveriges främsta speedway-förare, var under gårdagen med om en otäck olycka i samband med matchen mot Team Rapid.

31-åringen åkte omkull och kraschade in i luftstaketet med huvudet före och fick enligt föreningens lagledare en whiplash mot huvudet.

Nu meddelar Nilsson dock att han klarat sig utan frakturer.

”Efter 3 timmar på en spine board och nacke/skallröntgen konstaterades att jag INTE har några frakturer i nacken”, skriver han på sin Instagram och fortsätter:

”En oerhörd lättnad att få detta besked och jag får nu lämna sjukhuset. Jag hade marginalerna på min sida idag och jag är glad att jag bara är rejält mörbultad”.

Kritiserar banan

Nilsson skriver också att han kände en ihållande smärta runt kotorna C2/C3 i nacken och fick därför behandling omgående.

Han kritiserar däremot banan och menar att matchen inte borde ägt rum.

”Med facit i hand skulle vi aldrig ha startat tävlingen på en bana som inte är säker för riktig racing. Jag vill absolut inte hänga ut någon eller säga att någon gjort fel. Men det kunde ha slutat så mycket värre. Speedwayen är en grym publiksport när man vågar lita på banan och åka nära varandra som bjuder in till tighta tuffa dueller!”

Kim Nilsson tävlar även för Rospiggarna i elitserien.

KLIPP: Masarna fortsätter jaga första segern (29 juni)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.