Arkivbild. Rospiggarnas Timo Lahti mot Masarnas Piotr Pawlicki under en match tidigare under säsongen. Foto: Bildbyrån

Rospiggarna säker på att sex poängs försprång räcker

Uppdaterad
Publicerad

Favoriterna höll när SM-slutspelet i speedway drog i gång.

Serietrean Dackarna besegrade sexan Lejonen på bortaplan med 48–42 och fyran Rospiggarna vann hemma över femman Vetlanda med samma siffror i den första kvartsfinalen.

Timo Lahti vann fyra av fem heat och körde in 13 poäng för Rospiggarna medan Kim Nilsson vann tre heat och fyllde på med tio poäng.

– Det kommer att bli en helt annan match, men vi kommer att lyckas där nere. Jag är helt övertygad, säger Rospiggarnas lagledare Peter Jansson till Norrtelje Tidning.

Vetlanda åkte till Hallstavik utan den polska stjärntrion Bartosz Zmarzlik, Dominik Kubera och Szymon Wozniak. Det är osäkert hur statusen är med dem inför returen.

Mejl till polska klubbar

– Det snackas om lite mejl från polska klubbar till Sverige nu som kanske kan ändra saker. Men vi får se. Just nu vet jag inte, säger Vetlandas lagledare Conny Ivarsson till Vetlanda-Posten inför returen om en vecka.

Hos Dackarna drog Tai Woffinden och Jason Doyle in tolv poäng vardera, men hemmalaget Lejonen hade kvällens poängstarkaste förare i Oliver Berntzon som körde in 14 poäng.

Returerna körs nästa tisdag.

KLIPP: Lindgren kraschade illa i Vojens VM-deltävling (12 september 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.