Fem fullpoängare av Adrian Miedzinski Foto: Bildbyrån

Viktig seger för Smederna – reserven kvällens hjälte i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Efter en tung säsongsinledning tog Smederna en viktig seger hemma i Eskilstuna och besegrade tabelltvåan Västervik med 49-41. Kvällens hjälte blev reserven Adrian Miedzinski som körde hem hela fem fullpoängare för hemmalaget.

Smederna har inte haft den bästa säsongsinledningen, med tre förluster på fyra matcher. Samtidigt har Västervik imponerat med två segrar och oavgjort senast mot serieledande Indianerna.

Men hemma på ovalen i Eskilstuna bröt regerande mästarlaget den negativa trenden. Västervik tog en tidig ledning, men Smederna kom tillbaka och gick förbi i heat 10 när lagets stora affischnamn Fredrik Lindgren fick ordning på hjulen (ställning 31-29).

Miedziński bjöd på speedway-show

Dessutom fanns i hemmalaget en förare som stod för en riktig speedway-show ikväll.

Inför nomineringsheaten hade Smedernas Adrian Miedziński redan tagit fyra fullpoängare. Och det slutade inte där för 33-åringen, som kommit in i kvällens laguppställning som reserv.

Ställningen inför heat 14 var 41-37 till Smedernas fördel. Då körde Miedziński tillsammans med kapten Michael Jepsen Jensen hem en femetta till laget och tävlingen var avgjord. Slutresultatet blev 49-41 efter heat 15.

Indianerna befäster serieledningen – men Woffinden kraschade

I Kumla slog hemmalaget Indianerna Vetlanda med 51-39. En komfortabel seger som innebär att Indianerna fortsätter vara obesegrade efter fyra omgångar och behåller sin ledning i tabellen med totalt sju poäng.

Kvällens snackis var också ”matchen i matchen” mellan Indianernas världsstjärna Tai Woffinden och Vetlandas poängplockare Bartosz Zmarzlik. Segrande ur den kampen gick Zmarzlik som stod för flera fullpoängare.

I heat 14 kraschade dessutom Woffinden olyckligt och tog sig för armen efteråt. Återstår att se hur allvarlig skadan är, då det endast är några få dagar kvar till VM i Slovenien som inleds i helgen.

Övriga resultat ikväll

Dackarna – Lejonen 48-42

Piraterna – Masarna 50-40

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.