Pontus Aspgren har ingen fraktur efter sin handskada och siktar på att köra nästa veckas SM-finaler. Foto: Bildbyrån

Inget brutet för smedstjärnan – siktar på att köra SM-finalerna

Uppdaterad
Publicerad

Smedernas nyckelförare Pontus Aspgren har fått ett försiktigt positivt besked om sin handskada efter gårdagens krasch i semifinalen mot Rospiggarna.

Inget är brutet i handen som tog smällen – och han siktar på att köra nästa veckas SM-finaler mot Dackarna.

Pontus Aspgren tvingades bryta onsdagens semifinal mot Rospiggarna efter en krasch i det sjunde heatet, med en befarad skada på höger hand.

Nu har Aspgren varit hos läkare och undersökt den sargade högerhanden.

– Det finns ingen fraktur på handen, men jag har rejält ont. Jag får tyvärr ställa in körning i tjeckiska tävlingen Guldhjälmen på söndag, men siktar på att köra första SM-finalen på tisdag, skriver Pontus Aspgren i ett meddelande till SVT Sport.

Finalmatcher mot Dackarna

Smederna tog sig vidare till SM-final efter att ha vänt ett tvåpoängsunderläge mot Rospiggarna – och möter nu Dackarna i två finalmatcher med start på tisdag i Målilla, och en avgörande retur i Eskilstuna på onsdag.

– Det ska mycket till om jag inte kör, skriver Aspgren till SVT Sport.

Nu handlar det mest om vila för Smedernas bäste poängplockare den här säsongen (180 poäng på 17 matcher), för att kunna köra finalmatcherna.

Kan han inte köra, skulle det innebära ett stort avbräck för Smederna.

– Det vore ingen höjdare. Men blir det så, så blir det så. Då får vi köra riders replacement, skulle jag säga rent spontant, sa Smedernas lagledare Jerker Eriksson till SVT Sport under onsdagskvällen.

KLIPP: Här kraschar Smedernas stjärna och utgår ur matchen (29 september)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.