Antonio Lindbäck är tillbaka i VM-serien. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lindbäck tillbaka i VM-serien

Uppdaterad
Publicerad

Masarnas Antonio Lindbäck kunde efter ett skiljeheat knipa den sista platsen till nästa års VM-serie. Polacken Janusz Kolodziej tog hem segern och dansken Niels Kristian Iversen slutade på en andra plats.

I lördagens GP Challenge-tävlingar stod tre platser på spel till kommande års VM-serie. Polacken Janusz Kolodziej vann tävlingen på tolv poäng och imponerade direkt från start när han vann sina tre första heat.

Antonio Lindbäck hade det desto kämpigare och fick det inte att lossna förrän i det 14:e heatet. En seger där följdes upp med ytterligare en seger i det 18:e heatet vilket räckte för att köra upp honom till en delad tredjeplats med britten Craig Cook.

Svensk succé

Skiljeheatet mellan Cook och Lindbäck blev en spännande uppgörelse som slutade med en svensk succé. Svensken lyckades skickligt runda Cook och därmed knipa åt sig den tredje och sista platsen.

Iversen och Lindbäck är därför tillbaka i VM-serien efter ett år och gör då sällskap med Fredrik Lindgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.