Fredrik Lindgren, här i gul hjälm, åkte ut i semifnal i Cardiffs GP. Foto: Sportexpress/TT

Fredrik Lindgren utslagen i semifinalen i GP-tävlingen i Cardiff

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Lindgren tog sig till semifinalen i Grand Prix-tävlingen i Cardiff. Men där tog det stopp. Lindgren kunde inte nå hela vägen till en finalplats och blev utslagen.

Inför GP-tävlingen i Cardiff låg svenske Fredrik Lindgren på femteplats totalt i speedwayens Grand Prix. Och jagade nya viktiga poäng i jakten på att på riktigt blanda sig i toppstriden.

Lindgren samlade ihop nio poäng i tävlingen och tog sig vidare till semifinalen. Där Jason Doyle blev utesluten efter en tjuvstart. När heatet väl kom igång kunde inte svensken rå på Patryk Dudek och hemmaföraren Dan Bewley. Lindgren blev trea i semifinalen och missade finalen och blev sexa totalt.

– Det var en tuff tävling för alla, banan har varit svårbemästrad, men så är det. Det är inte mycket man kan göra åt det, säger Lindgren till Discovery efter semifinalen.

– Det är klart man är besviken. Jag åker hit för att vinna. Men jag når inte hela vägen fram idag men så är det. De andra är lite bättre det är bara att erkänna det.

Hemmasegrare

I finalen var det Dan Bewley som var starkast. Britten fick en bra start på finalen och kunde sen enkelt ta hem sin första GP-seger i karriären inför en jublande hemmapublik.

Lindgren har under GP-säsongen tagit två tredjeplatser. Trots finalmissen är Lindgren bara två poäng från medaljplats i totalen.

MER SPEEDWAY: Speedwayligan tappar publik (7 juli):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.