Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Smederna körde över Piraterna – tog över serieledningen Foto: C More

Smederna körde över Piraterna – tog över serieledningen

Uppdaterad
Publicerad

Piraterna ledde Speedwayligan inför kvällens match mot Smederna.

Det var svårt att tro under matchen.

Smederna var helt överlägsna och vann med hela 58–32.

– Vi är ett bra lag, konstaterar lagledaren Jerker Eriksson.

Smederna har övertygat under säsongsinledningen. Men frågan är om de varit bättre än de var i kväll, borta mot Piraterna.

Trots att Piraterna var serieledare inför matchen var Smederna helt överlägsna, och vann med hela 58–32. Därmed tar Smederna över serieledningen från Piraterna.

– Det (resultatet) säger att vi är ett bra lag, och det är bara att kolla (Gregorz) Zengota på reserven, som tar 13 poäng i dag och bara tappar ett heat. När gubbe sju är så pass bra är vi svårtuggade, säger lagledaren Jerker Eriksson till SVT Sport.

”En försiktighetsåtgärd”

Anledningen till att Zengota fick hoppa in var att Pontus Aspgren fick lämna matchen efter två heatvinster.

– Det är väl både en försiktighetsåtgärd och ett litet bakslag. Jag får huvudvärk när jag kör. Det kändes bra på banan, men jag fick huvudvärk efter heaten och när vi leder med så mycket poäng var det inte värt det. Men det är lite för tidigt för mig, tror jag, säger Aspgren, som missade de två första ligamatcherna i år efter en krasch i Tyskland strax innan Speedwayligans premiär, till Eskilstuna-Kuriren.

I kvällens andra ligamatch vann Västervik med 59–30 mot Masarna.

Kvällens resultat

Smederna-Piraterna

58-32

Smederna: Grzegorz Zengota 13, Daniel Bewley 11, Robert Lambert 10, Michael Jepsen Jensen 9, Kacper Woryna 7, Pontus Aspgren 6, Johannes Stark 2. Piraterna: Vaclav Milik 11, Piotr Pawlicki 10, Jakub Jamrog 5, Jonas Seifert 3, Rasmus Broberg 3.

Publik: 2 773.

Västervik-Masarna

59-30

Västervik: Gleb Chugunov 15, Bartosz Smektala 13, Kenneth Bjerre 11, Fredrik Lindgren 8, Pawel Przedpelski 8, Peter Ljung 4. Masarna: Antonio Lindbäck 10, Francis Gusts 7, Rohan Tungate 5, Krzysztof Buczkowski 3, Przemyslaw Pawlicki 3, Adrian Gala 2.

Publik: 987.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.