Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Michael Jepsen Jensen och Smederna tog storseger. Foto: Bildbyrån

Smederna vann stort – utan stjärnan

Uppdaterad
Publicerad

Smederna saknade stjärnan Pontus Aspgren i premiären.

Trots det blev det storseger, 59-31, hemma mot Rospiggarna.

– Det var en fantastisk tävling, säger Robert Lambert till Eskilstuna kuriren.

Pontus Aspgren, som hade högst snitt i Smederna förra säsongen, kraschade i EM-kvalet i lördags och skadade handen. Med anledning av det tvingades han avstå kvällens premiär mot Rospiggarna hemma i Eskilstuna.

Men i stjärnans frånvaro var det andra som klev fram.

Robert Lambert och Dan Bewley, som både gjorde debut för sin nya klubb, briljerade. Lambert körde in totalt 14+3 på sina sex heat och för Bewley blev det 15+1 på lika många heat.

– Det var en fantastisk tävling att starta säsongen med för Eskilstuna. Jag tycker det visar hur hårt lagledningen jobbat för att sätta ihop det här laget att göra bra resultat på banan, säger Lambert.

De båda brittiska VM-stjärnorna visade vägen med en femetta redan i det första heatet. Det blev femettor även i heat sju och i det sista heatet.

– Varje gång tillsammans har vi tagit femettor hittills. Det är första gången jag bildar par med honom bortsett från VM och jag njöt av det, säger Bewley.

Lambert:

– Det var bra parkörning. Och jag tror att vi tillsammans kommer att ta fler femettor den här säsongen.

Smederna vann med 59-31.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.