Masarna skrällvann borta mot Smederna

Uppdaterad
Publicerad

Masarna överraskade och vann kvällens bortamatch mot regerande mästarlaget Smederna. Den största bedriften stod Kim Nilsson för, som höll undan för en glödhet Fredrik Lindgren i andra nomineringheatet, och säkrade Masarnas seger med 47-43.

Smederna tog en symboliskt viktig seger mot Dackarna i torsdags och hade länge ett liten men betryggande ledning i matchen mot Masarna.

Men laget från Avesta, som återigen fick klara sig utan en skadad Aleksandr Loktaev, gjorde allt rätt när det gällde som mest. Inför nominerinsheaten hade Masarna vänt till 41-37, som blev till 44-40 inför andra nomineringsheatet.

Kim Nilsson höll undan för Lindgren

Med andra ord fanns fortfarande chansen för Smederna att gå ikapp i heat 15 med en femetta. Till startlinjen: Fredrik Lindgren och Andzejs Lebedevs för Smederna, Kim Nilsson och Martin Smolinski för Masarna.

Då klev Kim Nilsson fram och gjorde sitt bästa heat hittills i matchen. Mot Smedernas tyngsta förare Fredrik Lindgren, som redan stått för fyra fullpoängare under kvälllen, gick Nilsson i mål som etta.

För Masarna, som firade glatt efteråt, innebar det seger med 47-43 mot regerande mästarlaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.