Smederna tog greppet om semifinalen

Uppdaterad
Publicerad

Trots att de regerande svenska mästarna Smederna saknade VM-föraren Fredrik Lindgren så hade inte hemmalaget Indianerna en chans. Michael Jepsen Jensen stod för 16 poäng när Indianerna besegrades med 39-51.

Smederna tog greppet efter en femetta i det andra heatet. Inför det tredje hade gästerna en sexpoängsledning.  

Med tre femettor på sex heat hade Smederna en 14-poängsledning och i frånvaron av skadade Fredrik Lindgren presterade Michael Jepsen Jensen på topp då han inledde med tre raka heatsegrar.

Först i sjunde heatet kunde hemmalaget genom Tai Woffinden ta hem sin första heatseger och deras enda femetta för kvällen.

”Killarna har följde planen”

Efter fyra jämnare heat hade gästerna fortfarande en ledning på 14 poäng. När Jepsen Jensen, i heat tolv, tog sig fjärde heatseger för kvällen var saken klar. Trots att Mikkel Michelsen bara fick med sig en tvåa så blev en utklassningsseger för regerande svenska mästarna.

– Vi gjorde det bra från start och killarna följde planen, säger Smedernas lagledare Jerker Eriksson till Speedway Play.

Indianerna finade till siffrorna något när Tai Woffinden och Kenneth Bjerre ordnade en femetta i sista nomineringsheatet. Matchen slutade 39-51.

”Det är inte över”

Jepsen Jensen stod för fem heatsegrar och totalt 16 poäng. Även Niels-Kristian Iversen hade en bra kväll och körde in 13 poäng.

Nu väntar ett avgörande möte i Eskilstuna på tisdag.

– Vi gjorde en bra match i Eskilstuna sist och det är inte över förrän det är över, säger Indianernas lagledare Peter Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.