Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: PGE Ekstraliga

Smedernas brittiske stjärna i otäck krasch: ”Han är mörbultad”

Uppdaterad
Publicerad

Smedernas stjärnförare Daniel Bewley, som också kör för Wroclaw, var inblandad i en ordentlig krasch när hans polska lag förlorade mot Czestochowa.

Han blev träffad av motståndarlagets Jonas Jeppesen och åkte rakt in i sargen.

– Han verkar vara vid ganska gott mod. Ser man kraschen så förstår man att han är lite stel i kroppen i dag, säger Smedernas lagledare Jerker Eriksson till SVT Sport.

Situationen inträffade i det 14:e heatet i mötet mellan Wroclaw och Czestochowa i polska högstaligan Ekstraliga. Czestochowas Jonas Jeppesen kolliderade lagkamraten Jakum Miskowiaks bakhjul och kastades av cykeln – som träffade Dan Bewley.

Britten körde otäckt rakt in i sargen. Efteråt fördes han till sjukhus.

– Han verkar vara vid ganska gott mod. Ser man kraschen så förstår man att han är lite stel i kroppen i dag. Han är självklart mörbultad. Nu väntar han på att de ska göra några kollar. Han är kvar på sjukhus. Jag tror de är tvungna att vänta på att svullnad i exempelvis knä ska lägga sig. Han kommer nog att få vänta till efter helgen, säger Smedernas lagledare Jerker Eriksson till SVT Sport.

”Får ta den tid det tar”

Ingenting ska vara brutet, enligt Eriksson, som menar att Bewley gläds över att han ”bara” är omskakad efter smällen. Klart är att han missar tisdagens möte med Lejonen.

– Det får ta den tid det tar. Det sportsliga kommer i andra hand. Det är skönt att det inte gick värre. Sen är det självklart surt för honom och hans klubbar.

En annan stjärna i Smederna, Pontus Aspgren, har tidigare saknats på grund av skada.

– Pontus har fortfarande lite problem med nacken. Det närmar sig (återkomst) och det har blivit lite bättre nu. Det har gått lite fram och tillbaka, men ett par veckor till bör det ta. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.