Dackarna vann den första finalen. Foto: TT

Dackarna tog hem första SM-finalen – har guldläge

Uppdaterad
Publicerad

Den första SM-finalen i Målilla blev en halvtimme försenad på grund av regn.

Väl igång så var det hemmalaget Dackarna som drog det längsta strået och vann den första SM-finalen med 53-37.

– I returen gäller det för oss att vara smarta och inte göra dumma misstag, säger Dackarnas Jacob Thorssell till SVT Sport.

Det var en jämn inledning på den första SM-finalen mellan Dackarna och Smederna.

Matchens första femetta kom i det fjärde heatet, efter tre raka heat som slutade 3-3. Dackarnas Jacob Thorssell och Rasmus Jensen körde hem det fjärde heatet och gav hemmalaget en liten ledning med 14-10.

Heaten var intensiva och det märktes att mycket stod för spel. Efter elva heat hade hemmalaget drygat ut sin ledning till 37-29.

Dackarnas femetta i heat tolv avgjorde matchen. 42-30 med tre heat kvar blev för svårt för Smederna att hämta in.

Slutresultatet skrevs till slut till 53-37.

– Det gäller att försöka tänka att det är 0-0 så att vi inte slappnar av. Det är fortfarande 15 heat kvar. I returen gäller det för oss att vara smarta och inte göra dumma misstag, säger Dackarnas Jacob Thorssell till SVT Sport.

Returmötet i SM-finalen körs redan i morgon onsdag klockan 18.00, då i Eskilstuna. Smederna, som är i sin fjärde final på fem år, har nu ett underläge på 16 poäng att försöka vända på hemmaplan.

KLIPP: SVT:s sportreporter: ”Dackarna har ett superlag”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.