Säsongens andra VM-deltävling skjuts upp. Foto: TT

Tvingas skjuta upp VM-tävlingen

Uppdaterad
Publicerad

Andra VM-deltävlingen i speedway som skulle ha avgjorts under lördagskvällen skjuts upp på grund av oväder.

Kraftigt regn satte stopp för vidare tävling efter heat elva.

Det var svåra förutsättningar när VM-serien i speedway fortsatte i Prag under lördagen. Det regnade redan från start på Marketabanan och det tilltog allt mer ju längre tävlingen gick. Efter elfte heatet avbröts tävlingen. Efter cirka en halvtimmes avbrott meddelade tävlingschefen Phil Morris att tävlingen måste skjutas upp.

– Om det hade funnits någon lucka med bättre väder ikväll hade vi fortsatt. Men det går inte. Säkerheten är det viktigaste. Just nu är det farligt, säger han i Viaplays sändning.

Tävlingen kommer att startas om klockan 13.00 på söndagen. Alla dagens resultat nollställs och tävlingen börjar om från heat ett.

Svenska Fredrik Lindgren låg bra till efter de heat som hann köras under lördagen. Hann vann sitt första heat och kom tvåa i det andra och tredje och hade därmed kört in sju poäng.

Lindgren tog sig till final i fredagens VM-premiär men uteslöts efter att ha kört in i tejpen.

KLIPP: Lindgren inför VM-premiären: ”Viktigt att få en bra start” (15 juli 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.