Västervik tog överlägsen seger mot Lejonen

Uppdaterad
Publicerad

Ett vasst Västervik skapade ingen spänning hemma mot Lejonen på tisdagskvällen.

Tabelltvåan tog en klar seger med hela 54-36.

– Det här är en av årets bästa insatser från vår sida, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson i C More.

Tabelltvåan Västervik tog emot trean, revanschsugna Lejonen som kom till matchen med två raka förluster bakom sig. Mörka moln hängde över Hejla Arena inför mötet i speedwayens Elitserie men regnet uteblev som tur var.

Det blev en jämn inledning på toppmötet. Men efter heat sju började Västervik dra ifrån då Vadim Tarasenko vann och 17-årige Noel Wahlqvist tog andraplatsen efter väldigt fin körning. Vilket gav Västervik ledningen med 26-16.

I heatet efter tog Västervik sin fjärde femetta, den tredje raka, genom seger för Viktor Kulakov och en andraplats för Bartosz Smektala.

Lejonen hade därmed en ordentlig uppförsbacke framför sig i underläge med 31-17.

”Mer än nöjd”

I heat nio blev det delad pott och Lejonen fick en liten chans att komma ikapp men denna kväll var Västervik för svåra att rå på. Inför nomineringsheaten ledde hemmalaget med 45-27. Lejonen vann det fjortonde heatet men föga hjälpte det och Västervik vann till slut med 54-36. Poängbäst var Viktor Kulakov som tog 13 poäng ikväll.

– Vi möter ett riktigt bra lag men efter de tre första heaten dominerar vi. Jag är mer än nöjd, säger Morgan Andersson.

En tung tredje raka förlust för Lejonen som jagar en säkrad slutspelsplats.

Smederna tog storseger

I Eskilstuna tog Smederna en överlägsen seger mot gästande jumbon Piraterna. Serieledande Smederna studsade därmed tillbaka direkt efter förlusten mot Rospiggarna i torsdags.

Efter nio heat var Smederna i 14-poängsledning, 34-20, och Piraterna kunde aldrig utmana ordentligt. Inför nomineringsheaten ledde hemmalaget med 47-25. I heat 15 tog Smederna sjunde femettan. Det blev till slut en riktig kross av Smederna som vann med hela 60-30 och rycker ifrån ännu mer i toppen. En blytung sjunde raka förlust för Piraterna som ligger sist med bara en inkörd poäng.

I Kumla ställde regnet till det och matchen mellan Indianerna och Vetlanda fick skjutas upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.