Tai Woffinden bröt nacken igår i Polen. Foto: TT.

Speedwaymästaren Woffinden bröt kota i ryggen

Uppdaterad
Publicerad

Den flerfaldige världsmästaren Tai Woffinden bröt en kota i ryggraden i en krasch i polska ligan igår kväll. Det var i första heatet mellan Lublin och Woffindens klubb Wroclaw som olyckan var framme.
– Jag kommer att vara borta i en månad, säger britten.

Enligt polska sajten sportowefakty.pl handlar det om en bruten kota i ryggraden, fraktur på skulderblad och skadade lungor. Trots de svåra skadorna har Woffinden, eller någon i hans team, twittrat om händelsen.

”Tack för ert stöd. Jag kommer att vara tillbaka snart”, twittrade Woffinden  i natt efter kraschen.

Under förmiddagen har Woffinden undersökts närmare.

”Jag har lämnat sjukhuset och färdats 500 km till Wroclaw för att undersökas av ryggradsspecialister och efter en magnetkameraundersökning visar det sig att det rör sig om att bröstkotan T4 och inte T3 som är bruten tillsammans med frakturen på skulderbladet. Som det ser ut nu kommer jag att vara borta i en månad och vi får se hur min nacke läker under den perioden”, skrev Woffinden.

Ryggradens uppbyggnad har till att börja med sju nackkotor följt av tolv bröstkotor, fem ländkotor, fem korskotor och tre till fem svanskotor.

Skadorna upptäcktes på röntgen

Den trefaldige världsmästaren kunde själv ta sig upp på benen. Men senare efter röntgen kunde man konstatera de allvarliga skadorna.

Den 28-årige britten kör bland annat för Indianerna i Sverige. Kumlalaget toppar elitserien och Woffinden har starkt bidragit till succén.

Indianerna kör sin nästa match om knappt två veckor, torsdag 20 juni, mot Piraterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer