Fredrik Lindgren imponerade på nytt. Foto: TT

Sverige till VM-final i speedway: ”Kommer bli stenhårt”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige vann kvällens kvaltävling i Speedway of Nations i Manchester. I detta ”nya” lag-VM med tvåmannalag imponerande Fredrik Lindgren stort tillsammans med parkamraten Antonio Lindbäck. Inför den sista omgången mot Storbritannien hade Sverige redan säkrat segern efter imponerande insatser under kvällen.

– Det var stabilt hela vägen. Vi hade bra starter och vassa omkörningar. Det var inget lätt kval i kväll, säger förbundskaptenen Morgan Andersson till SVT.

Att britterna slog Sverige i det sista heatet i grundtävlingen med 4-2 betydde inget för Sverige men massor för hemmanationen som säkrade den andra direktplatsen till helgens final i Wroclaw, Polen.

Australien tog den tredje och sista platsen till finalen från kvällens kval. Sedan tidigare är Ryssland, Tyskland och Danmark klart för final tillsammans med värdnationen Polen.

Fredrik Lindgren blev kvällens bäste poängplockare. Han tappade bara en poäng på sex heat.

– Det blir stentufft i Wroclaw. Men fortsätter vi köra så här finns chansen till en bra helg, tror Andersson .

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.