Vetlanda vann rivalmötet efter spännande avslutning

Uppdaterad
Publicerad

Vetlanda tog ikväll sin andra raka seger när man besegrade smålandsrivalen Lejonen.

Detta efter en jämna avslutning.

– Det ska inte behöva hänga på det sista heatet, säger Vetlandas Peter Ljung i C More.

I rivalmötet mellan Vetlanda och Lejonen fick hemmalaget Vetlanda en kanonstart. Efter åtta heat ledde Vetlanda med 28-20.

Lejonen fick ikväll klara sig utan Nicolai Klindt som kraschade illa i tisdags och fördes till sjukhus med en hjärnskakning. Men det skulle bli en riktigt spännande avslutning. Inför femtonde och sista heatet stod det lika, 42-42. Vetlanda avslutade starkast. Dominik Kubera och Szymon Wozniack såg tidigt ut att gå mot en femetta och man behöll sina positioner heatet ut. Vetlanda vann med 47-43 och går därmed om Dackarna och kliver upp på andraplatsen i tabellen.

– Det blev lika tufft som vi trodde det skulle bli. Det är stabilt kört av de flesta men det ska inte behöva hänga på det sista heatet, säger Vetlandas Peter Ljung i C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.