Armand Duplantis: ”Jag vet att det inte blir lätt”

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis jagar sitt första VM-guld inomhus.

Han är stor favorit – men räknar med tufft motstånd.

– Jag är redo för en fajt, säger han inför den väntade duellen med Chris Nilsen.

Svenske stavhoppsstjärnan Armand Duplantis är i storform. För två veckor sedan slog han nytt världsrekord i Belgrad, 6,19.

Nu är han tillbaka i staden – där inomhus-VM utspelas. Duplantis har aldrig tagit VM-guld inomhus. På söndag får han chansen.

– Det är ett viktigt mål för mig, det här guldet. Jag hoppas kunna få jobbet gjort, säger 22-åringen till SVT Sport inför tävlingen.

”Är alltid svårt”

Duplantis säger att formen fortsatt är vass och att han skulle vara besviken med allt annat än en seger. Men det kan komma tufft motstånd från amerikanen Chris Nilsen – som hoppade starka 6,05 kort innan Duplantis världsrekord.

– Det är alltid svårt att vara storfavorit. Jag vet att Chris har hoppat bra. Jag vet att det inte blir lätt. Jag måste hoppa bra och är redo för en fajt. Jag ska göra allt jag kan.

Han är också redo att försöka på ett nytt världsrekord.

– Allt är möjligt, men det viktigaste är att ta guld. Om det går vägen ska jag försöka på rekordet.

KLIPP: Se när Duplantis klarar 6,19 (8 mars 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.