Stephan om klassikern: ”Har blivit en modigare människa”

Uppdaterad
Publicerad

I serien Stephans Klassiker ger han allt för att ta sig igenom en svensk klassiker. Idag klarade Stephan Wilson etapp tre av fyra: Vansbrosimningen.

– Det var en sjukt häftig känsla, säger han.

Otäcka minnen från barndomen har gjort SVT:s Stephan Wilson rädd för vatten. Därför kändes Vansbrosimningen som den tuffaste etappen rent mentalt.

– Jag hade så mycket hjärnspöken. Men sedan släppte allt och rädslan bara försvann. Det var sjukt häftigt. Jag kände mig typ som en simmare, det var en cool känsla, säger han om loppet.

Lidingöloppet nästa

I vintras började hans resa mot en svensk klassiker. Efter Vasaloppet nio mil, Vätternrundans 30 mil och Vansbrosimningen tre kilometer har han bara Lidingöloppet kvar.

– Det har varit en otroligt häftig resa. Jag har gått från att vara en person som är rätt rädd av mig till att nu hela tiden gå utanför min trygghetszon. På något sätt så har jag kommit ut och blivit en mycket modigare människa och det tar jag med mig i alla utmaningar i livet, berättar han.

Förvånad över tiden

Tiden på Vansbrosimningen, en timme och 16 minuter, var snabbare än han hade förväntat sig.

– Det var som att jag bara tog mig förbi folk, det var en häftig vinnarkänsla, det tar jag med mig till Lidingöloppet!

Den 19 juli sänds nästa avsnitt av Stephans klassiker, då får ni följa Wilsons Vansbrosimning från start till mål.

Den 23 september väntar Lidingöloppets tre mil i Stockholm.

https://www.instagram.com/p/BWSQOduAfCo/?taken-by=stephan_wilson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.